Instalace rekuperace Mirošovice – systém Zehnder

Realizace : okres Praha-východ, Středočeský kraj

Město : Mirošovice

U této zakázky jsme byli osloveni společně se třemi dalšími konkurenčními firmami. Naše nabídka byla sice nejdražší, ale zákazníka jsme oslovili naším přístupem a individuálním návrhem na rodinný dům. Sledovali jsme jeho potřeby a nároky, proč si rekuperaci pořizuje a jakým způsobem chce větrat, jak systém ovládat. Na základě toho jsme vypracovali nabídku šitou na míru právě pro tohoto zákazníka.

Opět zde byla použita technologie rozvodu vzduchu pomocí flexibilně antibakteriálního potrubí s antistatickou úpravou a naše rozdělovací boxy s vytlumenou vrstvou, aby nedocházelo k přeslechům mezi jednotlivými místnostmi.

U této realizace jsme si museli poradit s nestandardním řešením montáže celého systému. Jelikož v přízemí domu nebyly nikde použity sádrokartonové podhledy, do kterých by se instalovalo potrubí. Rozvody vzduchu jsme tedy zakomponovaly do podlahy prvního nadzemního podlaží, resp. do izolace tohoto podlaží. Rozdělovací boxy pak byly umístěny na svislé zdi domu. I rekuperační jednotka byla nezvykle napojena až ve druhém patře domu, kde se nachází technická místnost domu. Prostup na fasádu se sáním a výfukem byl veden skrz příčku na záchod, za záchodem se provedly prostupy na fasádu a ty byly osazeny kombinovanou mřížkou. Tato mřížka zabere malé místo na fasádě a výfuk z jednotky jde přímo rovně od domu a neovlivní tak sací část, která je z boku mřížky.

Hlavním požadavkem u této realizace byla maximální tichost celého systému, jelikož technická místnost se nachází ve druhém patře domu hned za ložnicí. Z tohoto důvodu musela být zvolena velmi tichá rekuperační jednotka, tichý systém rozvodu vzduchu a nejlepší koncové ventily, které jsou na trhu dostupné. Jasnou volbou byla rekuperační jednotka firmy Zehnder a koncové talířové ventily Zehnder Luna, jež vynikají velmi tichým chodem. Do těchto ventilů se dají navíc vložit blokátory průtoku, jejichž pomocí je možné usměrnit proudění vzduchu dle potřeb zákazníka.

V současné době je již rekuperace v provozu. Zákazník si od nás nechal zároveň napojit záchod na odvod kondenzátu. Jedná se o modul WC, kde ve splachovacím potrubí, kde proudí pouze čistá voda, je odbočka, přes kterou je odtahován zápach z mísy – tedy přímo od zdroje. Nevytváří se tak žádný průvan, odtah je naprosto tichý. Je to velmi komfortní a efektivní řešení.

#zehnder #technologie #vetrani #pasivnidomy #forpasiv #nucenevetrani #dotace #profirekuperace #rekuperace #rekuperacevzduchu #vzduchotechnika #rekuperacnijednotka #rekuperacnijednotky #heatrecovery #air #airflow #cistyvzduch #zdravedychani #vlhkost #cistenirekuperaci #ventilace #dum #stavimedum #chytrevetrani #stavimesidomov #stavbadomu #nabidkarekuperace #bydleni #zdravebydleni #gtxrekuperace

Máte zájem o naše služby?

Máme osobní zkušenosti s různými výrobci a dokážeme odborně poradit. Všichni ve firmě máme rekuperaci instalovanou u sebe v domech a bytech. Od majitele až po kluky ve skladu. Můžete se tak zeptat jakéhokoliv zaměstnance na vlastní zkušenost. Věříme, že čerstvý vzduch je opravdu základ zdravého a šťastného domova.