Instalace rekuperace Rudíkov – systém Zehnder E350

Realizace : okres Třebíč, Kraj Vysočina

Město : Rudíkov

Jedná se o druhou zakázku pro tohoto zákazníka. Zákazník se na nás obrátil již v roce 2017, kdy se jednalo o instalaci rekuperace do jeho prvního domu typu bungalov. Od roku 2018 je tato rekuperace v provozu a v roce 2021 jsme zde provedli i mechanické čištění celého systému.

Aktuální zakázka pro našeho zákazníka byla náročnější ve svých přípravách, jelikož se jednalo o patrový dům s konstrukcí ze železobetonového skeletu. Tuto konstrukci nebylo možné provrtávat dle potřeby. Proto jsme byli osloveni ke spolupráci již ve fázi projektování celého domu se stavební firmou. Bylo nutné přesně stanovit, kudy se povede potrubí s ohledem na statiku domu, prostupy pro odpady a ostatní technologie. Po konzultacích se zákazníkem o rozmístění nábytku v interiéru jsme také zvolili nejvhodnější pozici pro umístění koncových distribučních ventilů. To vše muselo být zahrnuto do projektu pro odlévání stavebních panelů. K realizaci projektu došlo v roce 2022 a kompletní instalace proběhla během dvou dnů.

Pro instalaci byly použity naše akustické rozdělovací boxy vytlumené akustickou vložkou, aby nedocházelo k přenosu hluku mezi jednotlivými místnostmi. Všechny místnosti jsou totiž díky rekuperaci vzduchově propojené, tak aby zde nebyly přeslechy. Naše boxy mají navíc servisní odšroubovatelná víka, která umožňují snazší přístup k rozvodům. A skrze tyto otvory se provádí i následné mechanické čištění rozvodů pomocí rotujícího kartáče a vysavače.

Celý systém je opět navržen z flexibilního antibakteriálního potrubí s antistatickou vrstvou. Vnitřní vrstva potrubí je téměř hladká, takže zde dochází k minimálnímu usazování nečistot a systém se lépe čistí.

Jako rekuperační jednotka byla použita verze Zehnder E350, která vyniká nejlepším poměrem cena versus výkon. Má velmi vysokou účinnost, velmi nízkou hlučnost a zároveň minimální servisní náklady, jelikož jsou zde použity kvalitní motory a diamantový výměník, který zajišťuje nejlepší tepelnou účinnost a tepelný zisk z odpadního tepla.

#zehnder #E350 #vetrani #pasivnidomy #forpasiv #nucenevetrani #dotace #profirekuperace #rekuperace #rekuperacevzduchu #vzduchotechnika #rekuperacnijednotka #rekuperacnijednotky #heatrecovery #air #airflow #cistyvzduch #zdravedychani #vlhkost #cistenirekuperaci #ventilace #dum #stavimedum #chytrevetrani #stavimesidomov #stavbadomu #nabidkarekuperace #bydleni #zdravebydleni #gtxrekuperace

Máte zájem o naše služby?

Máme osobní zkušenosti s různými výrobci a dokážeme odborně poradit. Všichni ve firmě máme rekuperaci instalovanou u sebe v domech a bytech. Od majitele až po kluky ve skladu. Můžete se tak zeptat jakéhokoliv zaměstnance na vlastní zkušenost. Věříme, že čerstvý vzduch je opravdu základ zdravého a šťastného domova.