Instalace rekuperace – Developerský projekt Praha

Realizace: okres Hlavní město Praha, kraj Hlavní město Praha, Česko

Město: Praha

Jedná se o menší developerský projekt, kdy se v domě nachází tři bytové jednotky a dvě velké garáže. Součástí garáže je i relativně malá technická místnost. Zde jsme se museli poprat s instalací tří samostatných rekuperačních jednotek tak, aby každý byt měl své vlastní ovládání a svůj vlastní vzduchový výkon regulovaný např. i CO2 čidly, které je možné doplnit. Rekuperační jednotky nemohly mít každá samostatný odvod a přívod vzduchu na fasádu, ale všechny tři jednotky musely být spřaženy do jednoho sání a do jednoho výfuku na fasádě. Na fasádě domu jsou tedy pouze dvě mřížky místo šesti. Museli jsme si také poradit s tepelnými mosty na prostupy konstrukcemi a s dostatečným vzduchovým průtokem sacích a výfukových tras. Každá rekuperační jednotka má do bytové jednotky samostatné stoupací potrubí.

Instalace byla opět provedena flexibilním antibakteriálním potrubím. Rozdělovací boxy, které jsou zároveň i tlumiči hluku, se dají snadno rozebrat, aby se kdykoli dalo provést mechanické čištění.

Zajímavostí u této realizace je, že strop jednoho z bytů není celoplošně zakryt sádrokartony a díky konstrukci domu ze sendviče betonu a polystyrénu bylo možné do polystyrénu vypálit menší tunel, do kterého se zakomponovalo potrubí. Stropy tohoto bytu jsou tedy pokryty omítkou a nemusely zde být použity sádrokartonové podhledy. Výdech systému vede přímo z omítky stropu, což je velmi elegantní a esteticky originální řešení. Tato skladba stropu je velmi ojedinělá, běžně se nevyskytuje. Věříme, že zákazník bude s tímto řešením určitě nadmíru spokojený.

#developer #projekt #vetrani #pasivnidomy #forpasiv #nucenevetrani #dotace #profirekuperace #rekuperace #rekuperacevzduchu #vzduchotechnika #rekuperacnijednotka #rekuperacnijednotky #heatrecovery #air #airflow #cistyvzduch #zdravedychani #vlhkost #cistenirekuperaci #ventilace #dum #stavimedum #chytrevetrani #stavimesidomov #stavbadomu #nabidkarekuperace #bydleni #zdravebydleni #gtxrekuperace

Máte zájem o naše služby?

Máme osobní zkušenosti s různými výrobci a dokážeme odborně poradit. Všichni ve firmě máme rekuperaci instalovanou u sebe v domech a bytech. Od majitele až po kluky ve skladu. Můžete se tak zeptat jakéhokoliv zaměstnance na vlastní zkušenost. Věříme, že čerstvý vzduch je opravdu základ zdravého a šťastného domova.