Instalace rekuperace Praha – jednotka Jablotron

Realizace : okres Hlavní město Praha

Město : Praha

Vzhledem k velmi složité instalaci jsme pro tuto zakázku byli doporučeni stavebním dozorem, se kterým jsme již v minulosti spolupracovali. Zákaznice měla velmi vysoké nároky na zakapotování neboli skrytí veškerých rozvodů včetně rozdělovacích boxů. Další podmínkou bylo použití rekuperační jednotky Jablotron, která je v základu řízena přes aplikaci a ovladač umístěný v obývacím pokoji. Tento ovladač má v sobě zabudovaný vlhkostní i CO2 senzor včetně teplotního čidla. Zákazník má tedy vždy aktuální přehled, jaká je hodnota CO2, teplota či vlhkost vzduchu v domě či jednotce.

Rekuperační jednotka byla osazena ve sklepě domu a rozvody vedeny stoupacím potrubím podél komínu v celém domě přes přízemí, první a druhé patro. V každém podlaží byly umístěny samostatné rozdělovací boxy, aby každé patro tvořilo samostatně mechanicky čistitelný úsek. V přízemí se nachází kuchyň s obývacím pokojem, v prvním patře dětské pokoje s koupelnou a v druhém patře ložnice s pracovnou, koupelnou a zimní zahradou. Čištění tedy může probíhat dle potřeby samostatně v jednotlivých patrech. Rekuperační jednotku čistíme jednou za rok či dva a při té příležitosti kontrolujeme, jak je zanesené potrubí a koncové prvky. Podle toho zákazníkovi doporučíme čištění systému po 6-8 letech používání. Samozřejmě za předpokladu pravidelné výměny filtrů.

Rekuperační jednotka je připojena na internet a veškeré rozvody jsou regulovány koncovými prvky – ventily Luna S a Luna E od firmy Zehnder o průměru 125 mm. Estetický i akustický komfort je tedy na velmi vysoké úrovni. Kompletní rozvody jsou z antibakteriálního flexibilního potrubí o průměru  90 mm, což umožňuje snadnou regulaci na koncových prvcích. Stoupací potrubí je z tzv. spiro potrubí, což je pozinkované potrubí o větším průřezu 160 mm, aby na velkou vzdálenost nepůsobil velký odpor daného potrubí a zamezil tak vysoké spotřebě energie. Takto profesionálně zhotovené rozvody jsou velmi ekonomické pro dlouhodobý provoz, jelikož jednotka pracuje s minimální tlakovou ztrátou a je velmi efektivní.

#jablotron #praha #vetrani #pasivnidomy #forpasiv #nucenevetrani #dotace #profirekuperace #rekuperace #rekuperacevzduchu #vzduchotechnika #rekuperacnijednotka #rekuperacnijednotky #heatrecovery #air #airflow #cistyvzduch #zdravedychani #vlhkost #cistenirekuperaci #ventilace #dum #stavimedum #chytrevetrani #stavimesidomov #stavbadomu #nabidkarekuperace #bydleni #zdravebydleni #gtxrekuperace

Máte zájem o naše služby?

Máme osobní zkušenosti s různými výrobci a dokážeme odborně poradit. Všichni ve firmě máme rekuperaci instalovanou u sebe v domech a bytech. Od majitele až po kluky ve skladu. Můžete se tak zeptat jakéhokoliv zaměstnance na vlastní zkušenost. Věříme, že čerstvý vzduch je opravdu základ zdravého a šťastného domova.