Instalace rekuperace Vejprnice – jednotka Zehnder řady E

Realizace: okres Plzeň-sever, Plzeňský kraj, Česko

Město: Vejprnice

Zákazník nás poptal na základě doporučení od našeho spokojeného klienta, kterému jsme provedli instalaci v loňském roce. Od zákazníka jsme obdrželi půdorysy domu typu bungalov, nechal si od nás navrhnout řešení a následně jsme společně projednali vhodnost tohoto řešení pro jeho dům. Hlavními požadavky byly stoprocentní mechanická čistitelnost celého rozvodu potrubí, absolutní tichost systému a nízké provozní náklady.

Řešení jsme tedy navrhli s našimi nejnovějšími akustickými rozdělovacími boxy, které jsou hlukově vytlumeny, aby nedocházelo k přeslechům mezi jednotlivými místnostmi. Jako potrubí bylo použito antibakteriální flexibilní potrubí o průměru 90 mm pro minimalizaci rychlosti proudění a s tím je i spojena nejnižší akustická zátěž celého systému. Vzhledem k velmi nízkým odporům v tomto potrubí se i jednotce bude velmi snadno dýchat a celkový odpor v potrubí nepřesáhne 50 Pa. Kompletní provoz bude tedy velmi ekonomický. Jako koncové ventily byly použity nejlepší ventily na trhu v současné době a to ventily Zehnder Luna S a Zehnder Luna E. Jako rekuperační jednotku si zákazník vybral jednotku Zehnder řady E, což je jednotka s nejlepším poměrem cena versus výkon. Zaručuje maximální spolehlivost, velmi vysokou efektivitu a velmi nízký akustický hluk. Tuto jednotku lze bez nutnosti dokupování různých doplňků rozšířit o CO2 čidla a následně i o tlačítka nárazového větrání, tzv. boost.

Klient je s instalací nadmíru spokojený, zpočátku nás poptával pouze na instalaci rozvodů vzduchu, rekuperační jednotku by dokoupil až dodatečně. Nicméně po první společné schůzce, vzhledem k rychlosti provedených prací a s ohledem na růst pořizovacích nákladů rekuperační jednotky se zákazník nakonec rozhodl nainstalovat rovnou i jednotku a tím pádem kompletní instalace proběhla během dvou měsíců.

#zehnder #vejprnice #vetrani #pasivnidomy #forpasiv #nucenevetrani #dotace #profirekuperace #rekuperace #rekuperacevzduchu #vzduchotechnika #rekuperacnijednotka #rekuperacnijednotky #heatrecovery #air #airflow #cistyvzduch #zdravedychani #vlhkost #cistenirekuperaci #ventilace #dum #stavimedum #chytrevetrani #stavimesidomov #stavbadomu #nabidkarekuperace #bydleni #zdravebydleni #gtxrekuperace

Máte zájem o naše služby?

Máme osobní zkušenosti s různými výrobci a dokážeme odborně poradit. Všichni ve firmě máme rekuperaci instalovanou u sebe v domech a bytech. Od majitele až po kluky ve skladu. Můžete se tak zeptat jakéhokoliv zaměstnance na vlastní zkušenost. Věříme, že čerstvý vzduch je opravdu základ zdravého a šťastného domova.