Instalace rekuperace Zbuzany – jednotka Jablotron Futura L350

Realizace: okres Praha-západ, Středočeský kraj, Česko

Město: Zbuzany

U tohoto zákazníka jsme byli doporučeni jako instalační partner firmy Jablotron, kterou klient poptal s žádostí o návrh a realizaci řešení rekuperace pro jeho dům.

Dle jeho žádosti firma Jablotron navrhla, jak rekuperaci s regulačními klapkami Variobreeze, tak i s chladícím modulem Coolbreeze a následně i s ohřevem teplé vody Ambienta W. Tento systém spolu dokáže perfektně komunikovat, hlavně co se týče regulačních klapek Variobreeze a rekuperační jednotky Futura L350. Dohromady tvoří dokonalé spojení na poli zónování rekuperace po celém domě. Funkčnost systému je velmi sofistikovaná, nemusíte větrat celý dům 24 hodin denně, ale větrají se pouze ty zóny, které jsou skutečně používány. Vyhodnocení probíhá na základě hodnot CO2, respektive hodnotě čidel, jež jsou osazeny v každé ložnici i obývacím pokoji, dle toho rekuperační jednotka otevírá a zavírá jednotlivé klapky. Tento systém skvěle funguje v kuchyni a následně v koupelnách, kde jsou přes systém boostových tlačítek uzavírány prostory, které není potřeba větrat. Výkon je přesouván do místností, kde naopak požadavek na větrání je. Díky možnosti dům takto zónovat jednotka nemusí navyšovat svůj výkon, pouze svůj výkon přesměruje do dané místnosti. Chladící modul Coolbreeze je malé tepelné čerpadlo, které dokáže ochladit přívodní vzduch do domu o 2-3 stupně. Neslouží tedy jako klimatizace, ale v momentě, kdy chceme modul použít přes celé léto, působí kontinuální ochlazení domu velmi příjemně. A to především bez pocitu nárazových teplotních rozdílů, ke kterému dochází při používání klimatizačních jednotek. Ohřívač vody Ambienta je tepelné čerpadlo se zásobníkem vody, má velmi vysokou efektivitu ohřevu. V případě, že by nestačilo k dohřevu teplé vody, tak je v bojleru osazena i teplotní spirála, která případně vodu dohřeje na požadovanou teplotu.

#jablotron #zbuzany #vetrani #pasivnidomy #forpasiv #nucenevetrani #dotace #profirekuperace #rekuperace #rekuperacevzduchu #vzduchotechnika #rekuperacnijednotka #rekuperacnijednotky #heatrecovery #air #airflow #cistyvzduch #zdravedychani #vlhkost #cistenirekuperaci #ventilace #dum #stavimedum #chytrevetrani #stavimesidomov #stavbadomu #nabidkarekuperace #bydleni #zdravebydleni #gtxrekuperace

Máte zájem o naše služby?

Máme osobní zkušenosti s různými výrobci a dokážeme odborně poradit. Všichni ve firmě máme rekuperaci instalovanou u sebe v domech a bytech. Od majitele až po kluky ve skladu. Můžete se tak zeptat jakéhokoliv zaměstnance na vlastní zkušenost. Věříme, že čerstvý vzduch je opravdu základ zdravého a šťastného domova.