Instalace rekuperace Praha – jednotka Zehnder ComfoAir 180

Realizace: okres Hlavní město Praha, kraj Hlavní město Praha, Česko

Město: Praha

U této realizace se jednalo o instalaci rekuperace do panelového bytu v rámci jeho kompletní rekonstrukce. Flexibilní antibakteriální potrubí pro vedení vzduchu zde bylo rozvedeno v sádrokartonových podhledech, nikoliv celoplošných ale podhledy byly realizovány pouze v chodbě, koupelně a na toaletě. Z těchto místností jsme se dostali do jednotlivých pokojů prostřednictvím stěnových mřížek a na odtah z kuchyně.

Jako rekuperační jednotka byla použita jednotka Zehnder ComfoAir 180, která má maximální výkon 180 m3, což je pro rozměry tohoto bytu naprosto dostačující objem. Sání s výfukem bylo vedeno v podhledu WC a koupelny, následně zapracováno do horních skříněk kuchyňské linky. Pomocí jádrových vrtů, které jsme provedli, byly sání a výfuk vyvedeny přímo na lodžii tohoto bytu. Zde byly také umístěny i další technologie, jako např. klimatizace. Z tohoto důvodu muselo být zajištěno, aby se jednotlivé vzduchy nemísily.

Výsledkem realizovaného projektu je, že i ve starém panelovém bytě se dá velmi efektivně provést větrání celého prostoru, aniž by bylo nutné využívat decentrálních rekuperačních jednotek.

#zehnder #praha #vetrani #pasivnidomy #forpasiv #nucenevetrani #dotace #profirekuperace #rekuperace #rekuperacevzduchu #vzduchotechnika #rekuperacnijednotka #rekuperacnijednotky #heatrecovery #air #airflow #cistyvzduch #zdravedychani #vlhkost #cistenirekuperaci #ventilace #dum #stavimedum #chytrevetrani #stavimesidomov #stavbadomu #nabidkarekuperace #bydleni #zdravebydleni #gtxrekuperace

Máte zájem o naše služby?

Máme osobní zkušenosti s různými výrobci a dokážeme odborně poradit. Všichni ve firmě máme rekuperaci instalovanou u sebe v domech a bytech. Od majitele až po kluky ve skladu. Můžete se tak zeptat jakéhokoliv zaměstnance na vlastní zkušenost. Věříme, že čerstvý vzduch je opravdu základ zdravého a šťastného domova.