Instalace rekuperace Předboj – jednotka Stiebel

Realizace: okres Praha-východ, Středočeský kraj, Česko

Město: Předboj

Zde se jedná o naši starší instalaci. Byly tu také použity antibakteriální flexibilní rozvody, ale pouze o průměru 75 mm. Vzhledem k tomu, že se rozlohou jednalo o malý bungalov, nebylo třeba většího průměru z hlediska odporu vzduchu v potrubí. Zákazník tedy mohl zvolit levnější variantu při zachování stejného akustického komfortu i komfortu provětraného prostoru. Rozdělovací boxy jsou akusticky vytlumeny, regulace tak probíhá až na koncových ventilech a kompletní systém je mechanicky čistitelný v celé své délce. V okamžiku, kdy po 6-8 letech bude potřeba potrubí vyčistit od prachu z interiéru, nebo vyměnit filtry či vyčistit filtraci, lze je tak velmi snadno rozebrat a mechanicky vyčistit.

Zvláštností u této realizace bylo, že potrubí procházelo přes parotěsnou vrstvu. Veškeré ventily a vyústky musely být zaceleny speciálním parotěsným tmelem k této fólii, aby nedocházelo k úniku vzduchu. Další zajímavostí je výfuk znehodnoceného vzduchu u rekuperace vyvedený na střechu domu. Tento systém řešení musí být proveden velmi precizně. Ve svislém potrubí, které vyfukuje již chladný vzduch může docházet ke kondenzaci vlhkosti a stékání vody zpět do rekuperační jednotky, což by mohlo ohrozit její motory. Na toto vertikální potrubí proto bylo použito víčko pro odvod kondenzátu, které zajistí, že se do systému nedostane žádná voda a bude stoprocentně fungovat.

#stiebel #praha #vetrani #pasivnidomy #forpasiv #nucenevetrani #dotace #profirekuperace #rekuperace #rekuperacevzduchu #vzduchotechnika #rekuperacnijednotka #rekuperacnijednotky #heatrecovery #air #airflow #cistyvzduch #zdravedychani #vlhkost #cistenirekuperaci #ventilace #dum #stavimedum #chytrevetrani #stavimesidomov #stavbadomu #nabidkarekuperace #bydleni #zdravebydleni #gtxrekuperace

Máte zájem o naše služby?

Máme osobní zkušenosti s různými výrobci a dokážeme odborně poradit. Všichni ve firmě máme rekuperaci instalovanou u sebe v domech a bytech. Od majitele až po kluky ve skladu. Můžete se tak zeptat jakéhokoliv zaměstnance na vlastní zkušenost. Věříme, že čerstvý vzduch je opravdu základ zdravého a šťastného domova.