Instalace rekuperace Malonty – jednotka Jablotron Futura 350

Realizace: okres Český Krumlov, Jihočeský kraj, Česko

Město: Malonty

Poptávku tohoto zákazníka jsme obdrželi od společnosti Jablotron, která navrhla klientovi kompletní systém větrání od rekuperační jednotky až po vlastní rozvody a koncové prvky. U této zakázky bylo specifické to, že si zákazník přál zhotovit kompletní rozvody sám. Nechal si od nás vypracovat projekt vedení a zároveň i poradit, které zákonitosti je třeba při vedení vzduchu dodržet, aby nedocházelo k tlakovým ztrátám nebo třeba turbulencím v potrubí. Klient byl proškolen, aby si rozvody dokázal natáhnout sám v odpovídající kvalitě a předešel tak budoucím nedostatkům a nepříjemnostem, případně nežádoucím finančním nákladům.

K zákazníkovi jsme tedy navezli materiál a řádně ho proškolili, jak rozvody správně natahat. Následně, když byl dům připravený k nastěhování, jsme přijeli s rekuperační jednotkou Jablotron Futura 350. Provedli jsme instalaci jednotky, jádrově provrtali prostupy pro sání a výfuk na fasádu. Byla  zde použita kombinovaná fasádní mřížka, která je specifická v tom, že se přívod a odvod do jednotky nemusí dělat s rozestupem 2 metrů od sebe, aby se vzduch vzájemně nepromísil. Mřížka je vytvořena speciálně pro tyto účely. Vzduch jde přímo rovně od domu pryč a sání je vedeno na bocích mřížky. Dochází zde ke kompaktnosti systému a úspoře místa v technické místnosti, plně nahradí rozestup 2 metrů. Zkontrolovali jsme veškeré vedení, zda je vše v pořádku a následně jsme napojili akustické tlumiče hluku, zapojili celý systém a zaregulovali. Vše jsme zprovoznili, spustili a provedli instruktáž, jak se o rekuperaci starat, jak ji ovládat. Zákazník je velmi spokojený s rychlostí a realizací celé instalace.

#jablotron #ceskykrumlov #vetrani #pasivnidomy #forpasiv #nucenevetrani #dotace #profirekuperace #rekuperace #rekuperacevzduchu #vzduchotechnika #rekuperacnijednotka #rekuperacnijednotky #heatrecovery #air #airflow #cistyvzduch #zdravedychani #vlhkost #cistenirekuperaci #ventilace #dum #stavimedum #chytrevetrani #stavimesidomov #stavbadomu #nabidkarekuperace #bydleni #zdravebydleni #gtxrekuperace

Máte zájem o naše služby?

Máme osobní zkušenosti s různými výrobci a dokážeme odborně poradit. Všichni ve firmě máme rekuperaci instalovanou u sebe v domech a bytech. Od majitele až po kluky ve skladu. Můžete se tak zeptat jakéhokoliv zaměstnance na vlastní zkušenost. Věříme, že čerstvý vzduch je opravdu základ zdravého a šťastného domova.