Instalace rekuperace Krupka – jednotka Stiebel Eltron

Realizace: okres Teplice, Ústecký kraj, Česko

Město: Krupka

Jedná se o naši starší realizaci do novostavby typu bungalov. Byla zde použita rekuperační jednotka Stiebel Eltron LVZ 170 s výkonem 350 m3/hod. Dále byly v domě instalovány akustické rozdělovací boxy společně s antibakteriálním flexibilním potrubím. Jednotlivé rozvody do pokojů byly řešeny v rámci půdy pod následným zateplením. Také zde byly namontovány dvě CO2 čidla, jedno do ložnice pro zajištění neustálé optimální hladiny koncentrace CO2 a druhé čidlo bylo osazeno v obývacím pokoji, aby byl systém tzv. poloautomatizován. Zákazník tedy nemusí řešit regulaci jednotky při změně počtu osob v domě. Funkce je jednoduchá. V momentě, kdy přivítáte návštěvu, nebo se v obývacím pokoji sejde najednou více osob, než pro kolik byl systém navržen, čidlo CO2 pozná zvýšenou hladinu oxidu uhličitého a automaticky plynule navýší výkon jednotky do té míry, než se hladina CO2 ustálí a postupně klesne na požadovanou hladinu, např. do 1000 ppm.

#stiebeleltron #krupka #vetrani #pasivnidomy #forpasiv #nucenevetrani #dotace #profirekuperace #rekuperace #rekuperacevzduchu #vzduchotechnika #rekuperacnijednotka #rekuperacnijednotky #heatrecovery #air #airflow #cistyvzduch #zdravedychani #vlhkost #cistenirekuperaci #ventilace #dum #stavimedum #chytrevetrani #stavimesidomov #stavbadomu #nabidkarekuperace #bydleni #zdravebydleni #gtxrekuperace

Máte zájem o naše služby?

Máme osobní zkušenosti s různými výrobci a dokážeme odborně poradit. Všichni ve firmě máme rekuperaci instalovanou u sebe v domech a bytech. Od majitele až po kluky ve skladu. Můžete se tak zeptat jakéhokoliv zaměstnance na vlastní zkušenost. Věříme, že čerstvý vzduch je opravdu základ zdravého a šťastného domova.